Joyzine.se


Recension - Skiva

Alkaline Trio
This Addiction, 2010
Skivbolag: Hassle Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2010-03-03
Hemsida: alkalinetrio.com

Var finns elden? Senast Alkaline Trio lät höra av sig i fullängdsformatet räckte det hela vägen in på min årsbästalista. ”Agony & Irony” var en pricksäker vitamininjektion med melodierna i främsta rummet. I jämförelse med den plattan känns nya ”This Addiction” mest som en ljummen bris.

Trion säger sig ha siktat på att göra en rockskiva den här gången utan att punkrötterna för den sakens skull ska slätas över. Det tycker jag var precis vad de gjorde med förra plattan och då med väldigt lyckat resultat. ”This Addiction” däremot är lite segare, lite slöare och i lite mer avsaknad av pondus. Den där riktiga glöden och drivet saknas i de elva låtar som trängs på denna sjunde studiofullängdare från bandet.

Med det sagt kan man ändå inte annat än slå fast att man så klart inte kan avfärda de här skamfilade punkarna. Alkaline Trio är en garant för trallvänligt melodistark punkrock där sångaren Matt Skiba tar en rättmätigt stor plats. ”This Addiction” rymmer naturligtvis flera pärlor till refränger och intrikata melodier. Det ligger i blodet hos de här herrarna och de skulle kunna göra det i sömnen. Vilket kanske är just vad som är problemet. De har snitsat ihop en bra platta igen, men det känns inte riktigt som de verkligen ansträngt sig för att få den att bli så bra som möjligt.

Även ett halvdant Alkaline Trio-vax är lyssningsvärt, men den här gången är det lite för slött och oengagerat för att jag ska kunna se någon som helst potential för en ny årsbästaplacering.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Årets bästa 2012 enligt Peter Augustinsson
Årets bästa skivor 2008
Alkaline Trio (2008-01-01)
Alkaline Trio (2011-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner