Joyzine.se


Fem korta

Kolonin

Kolonin

Fem korta frågor till pigga uppstickarna Kolonin, som lanserar begreppet hårdpop...

Hårdpop är på alla sätt och vis en oerhört intressant genrekonstruktion, hur kommer det sig att ni med era musikaliska bakgrunder landade i just det soundet?
Soundet är det som kom naturligt av att vi fyra skapade något tillsammans. Självklart beror det på vad vi har präglats av sen barnsben, vilket kanske fött en förkärlek för syntig pop och poppig hårdrock.

Hur har responsen varit på det material som ni släppt ut så här långt?
Folk är både förvånade och nyfikna på vår musik. De två singlar vi hittills hunnit släppa har fått bra respons vilket vi tycker är skitkul förstås. Många verkar gilla vår idé att släppa en singel i taget med någon månads mellanrum istället för det omoderna att släppa ett album om året. Nu framöver vill vi fortsätta med enbart singelsläpp och just nu jobbar vi med vår tredje som kommer ut i augusti.

Allvarligt, var kom egentligen det där märkliga lounge-jazz-partiet i introt till Tak av glas ifrån?
Låten föddes lite som en jazzpoplåt, och stycket är helt enkelt en naturlig del. De lite utflippade "fanfarerna" slår an det jazziga svänget, förbereder för versen samt står i skön kontrast till den superenkla refrängen.

Ni har ju bland annat varit med och tävlat i Emergenza, hur är er inställning egentligen till det här med att tävla i musik?
Det var kul att vara med.
Det var ett bra sätt att komma igång med bandet, ett första mål och ett sätt att tvinga oss att vara förberedda live, ha bra låtar med oss med mera. Dessutom ger sådana arrangemang möjlighet att knyta kontakt till andra band och nå en stor publik som vi annars inte hade fått chansen att möta. Det är lätt att tävla i allt som går att mäta. Men man kan fråga sig om det går att mäta upplevelsen av musik?

Vilka är de tre viktigaste komponenterna i hårdpop?
Vi tycker att hårdpop är ett bra ord för att beskriva Kolonins genre.
Ingredienserna i Kolonin är:

1. Poplåtar- enkla och lättfattliga låtar men med mer underfundiga och intressenta melodier och texter.

2. Rocksound- rockigt sound på sång, gitarr och trummor, gitarrsolon och synth, gärna lite á la 80-tal.

3. Rytmik- medryckande och tydliga rytmer och komp.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Av: Mikael Mjörnberg 2012-07-14
Foto: facebook.com/kolonin
Hemsida:

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner