Joyzine.se


Recension - Skiva

Edge Of Serenity
The Chaos Theory, 2009
Skivbolag: Romulus X Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2009-07-12
Hemsida: www.edgeofserenity.com

”The Chaos Theory” spelades in av en holländsk duo bestående av Wietze Halma (sång och gitarr) och Henk ter Heegde (trummor, bas och synthar). Givetvis imponerande, men det slätar inte över att Edge Of Serenity (som nu växt till en kvartett) är en orkester som är väl påläst men inte särskilt skicklig på sitt hantverk.

Holländarna gör förstås så gott de kan. De tar hjälp av pålitlige Tony Jelenchovic (M.A.N) i Enedless Brutality och gör sitt bästa för att lappa ihop sitt täcke av allt vad melodiös metal ur dödsskolan innebär. De svänger sig med progressivt skönsjungna passager, rakare dödsgung och mer metalcoreaktiga tongångar. I Born to fall apart lånar de rent av in Judith Stüber från Everon för att kunna addera lite gullig kvinnosång till sin kokande häxkittel. Det spär emellertid bara på intrycket att ”The Chaos Theory” är en splittrad platta från ett band som så ofantligt gärna vill göra avtryck.

Sanningen är att herrarna Halma och ter Heegde aldrig får ihop det. Debutalbumet är snarare ett berg av fristående idéer som mosats ihop till en helhet än en enhetlig metalbrygd med tanke. Mottot lite av allt verkar vara väldigt tillämpligt och det vet ju de flesta att det sällan är ett vinnande koncept. Oförmågan att välja en enda inriktning blir snarast irriterande.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner