Joyzine.se


Recension - Skiva

Rita Redshoes
Golden Era, 2010
Skivbolag: Anjo da Guarda
Av: Nina Torbacke
Publicerad: 2011-04-25
Hemsida: myspace.com/ritaredshoes

Rita Redshoes började som en myspace-hype och blev därefter ägare till ett skivkontrakt. Dream on girl var låten som gjorde att hon slog igenom och som sedan utsågs till årets låt av portugusisk radio.

Hon började sin karriär som 15-åring i ett garageband. Hon turnerade sedan runt Portugal med The Cranberries bland annat, så hon har ju en del erfarenhet av musikbranschen. Tyvärr har hennes erfarenheter inte resulterat i ett särskilt självständigt eller spännande låtskapande och artisteri.

Jag gillar i och för sig hennes röst, men det stannar tyvärr också där. Texterna är fulla av nödrim och inget som direkt fastnar eller ens har någon djupare betydelse. Hela skivan känns överlag för kommersiell faktiskt. Det är ganska typisk radiopop –bakgrundsmusik gjord av proffs. Det går in genom ena örat och ut genom andra. Det är inget som imponerar eller gör intryck på en. Det är lite slöseri med resurser, för jag tror nämligen att hon skulle kunna göra bra grejer med bättre låtmaterial i en annan lite mer avskalad genre, för rösten har hon utan tvekan.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner