Joyzine.se


Recension - Skiva

Setherial
Death Triumphant, 2006
Skivbolag: Regain Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2006-08-29
Hemsida: www.setherial.com

Det är verkligen skillnad på black metal och black metal. Vissa gäng lyckas med utmaningen att få musiken att låta ondsint och ogästvänligt obehaglig. Medan majoriteten bara lirar snabbt och saknar den där finessen som egentligen borde vara genrens signum. Veteranerna i Setherial tillhör tyvärr den senare gruppen. Att de lyckats hålla sig flytande ända sedan 1993 är förvisso ett bevis på att det är ett kompetent band, men musiken på ”Death triumphant” är inte särskilt spännande.

Skivan spelar och spelar, men Setherial har inte det där som fångar mig. Vindsnabba riff backar den väsande sången och trummisen hamrar sig blodig. Orkestern har det mesta, fart, atmosfär, ilsket gitarrarbete och dynamik. Men ingen känsla. Inget som säger att det här verkligen är på riktigt. Att det faktiskt är Lucifer själv som i triumf står och bankar på porten.

”Death triumphant” är bara ljummen. Det är välspelad black metal med bra produktion (dock utan synthar) som inte säger någonting. Hur mycket jag än letar hittar jag inga punkter att ta fasta på, inga höjdpunkter att minnas (bortsett från en festlig låttitel som With veins wide open då förstås). Regain har redan släppt en höjdarplatta med Gorgoroth i år, de har till och med prånglat ut ett bra vax med Fall Ov Serafim för dem med mer symfonisk smak. Därför känns det här black metalsläppet som sekundärt i bolagets katalog. Satsa på de två nämnda bandens plattor istället. De sticker ut på ett betydligt mer spännande sätt.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner