Joyzine.se


Recension - Live

Movits
Popadelica, Huskvarna
2009-05-02
Av: Andreas Ivarsson
Publicerad: 2009-05-03
Hemsida: www.movits.se

När Movits spelas i radion ser man framför sig ett storband innehållandes alla klassiska instrument som kontrabasen och en blåssektion. Det Movits som däremot möter mig på scenen Rotumlan på Popadelica är ett välklätt tremannaband med saxofonist, sångare och en producent / MC, med välkammat hår och med en klädstil som flörtar med förra seklets överklass.

Dock försvinner mina första tveksamheter direkt när de äntrar scenen och drar igång första låten. Mina tankar går direkt till de överglada och energiska spelningarna med Miss Li, där artisterna verkligen vågar visa att det är roligt att spela live och inte likt många svårtråkiga indieband stirrar på skorna istället vilket smittar av sig. Med sin glädje drar de med i princip hela publiken i dans och till och med mina gamla leder lyckas röra sig någorlunda i takt.

När spelningen efter 30 minuter avslutas med deras stora P3-dänga Äppelknyckarjazz känns det dock alldeles lagom. Det är så här länge de ska spela och för att utveckla sig behöver de nog fylla ut med de saknade attributen som kontrabasspelare med hängslen och trummis.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Popadelica 2009
Back To The Fuck Yeah!
Movits! (2013-05-04)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner