Joyzine.se


Recension - Skiva

Silverbullit/Freddie Wadling
Dwelling place, 2013
Skivbolag: Kning Disk
Av: Jonatan Rosenberg
Publicerad: 2013-02-27
Hemsida: www.silverbullit.se

Jag minns första gången jag såg Silverbullit live. Jag tyckte då att jag sett mitt livs bästa spelning och än idag så håller jag den konserten som bland det bästa jag upplevt live. Bandet hade året innan släppt mästerverket "Arclight” och live lät nya låtar som I promise you och Blood fantastiska medan låtar från ”Citizen Bird” hade växt till sig till självklara beståndsdelar i den svenska popmusikens historia.

Jag minns fortfarande gåshuden på armarna när de avslutade konserten med att spela sin bästa låt I Love You men sedan dess har det varit tyst förutom att de spelade på festivalen Way Out West för fem år sedan, en spelning som jag tyvärr missade.

Att äntligen få höra ny musik från Silverbullit känns befriande. Jag har länge gått med rädslan att de aldrig skulle spela in nytt material men nu när en vinylskiva släppts med två nya låtar med Freddie Wadling på sång känns det som Silverbullit aldrig riktigt hade försvunnit.

Låtarna påminner om musiken från ”Arclight” med trummor så tajta att de skulle kunna misstas för en trummaskin och tjutande synthar som andas 80-tal. Freddie Wadlings sång passar musiken utmärkt, framförallt på Interstellar Dweller som är en hård ballad som lär ge mig mardrömmar medan singeln Dwelling Place är en typisk Silverbullit-låt som bygger på en drivande basgång. De två nya låtarna håller lika hög klass som man hade väntat sig efter det långa uppehållet och får mig att längta efter en ny skiva med Silverbullit.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner