Joyzine.se


Recension - Skiva

Old Amica
The Burning Dot, 2013
Skivbolag: Moonpalace Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2013-06-12
Hemsida: oldamica.tumblr.com

Jag mår bra. Egentligen mår jag oförskämt bra med en lång rad av positiva energier som bara sprutar genom kroppen från olika håll. Ändå blir jag våldsamt melankolisk av Old Amicas musik. Och jag gillar det. Paradoxalt nog gillar jag känslan.

För det spelar nog egentligen ingen roll hur glad du är eller hur bra du mår, har du några sunda vätskor eller någon form av fungerande känsloliv kommer du att påverkas av ”The Burning Dot”. Det är en svallande port av dystra känslor som slås upp på vid gavel och toner som bara sköljer över mig. Snygga, inkännande, fullkomligt överväldigande toner med så mycket känsla bakom att tårarna nästan tränger fram.

Old Amica är en duo som suttit i varsin garderob i Stockholm respektive Umeå och skruvat ihop den här musiken. En samling fragment som knappast går att benämna som låtar, det är snarare tonsatta känslor. ”The Burning Dot” är en finstämd lika mycket som lågmäld koloss där allt det där slagget som finns även hos de som står på känslolivets topp tillåts få en plats och ett uttryck. Det är ett mörker där melankolin härskar och som bitvis är avgrundsdjupt vackert. Jag minns inte en enda låt efter avslutad lyssning (och de är många, oj vad de är många!), men känslan finns kvar så påtaglig som om den vore fysisk. ”The Burning Dot” rymmer mjuk, mörk och trevande pop när den är som allra bäst.

Innan jag målat in mig i det pretentiösaste av pretentiösa hörn med den här uppriktiga beskrivningen tänker jag bara lämna er med en instruktion:

När det blir natt. Släck ner. Lägg er på golvet. Lyssna. Koncentrerat. Så gjorde jag och nu sitter jag här i min kluvet påtvingade melankoli och mår...bra. Ett synnerligen gott betyg för den här duon.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Old Amica (2012-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner