Joyzine.se


Recension - Skiva

Old Amica
Debris, 2012
Skivbolag: Knoppar
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2012-04-04
Hemsida: oldamica.tumblr.com

”Debris” har följt med mig länge. Det är en sådan där skiva som av någon anledning blivit liggande i skivspelaren och som därför snurrat varv efter varv när orken att aktivt välja musik inte funnits. Många sena nätter när jag ramlat hem efter kvällstjänstgöring har de här melodierna tillåtits ljuda och de har växt med tiden.

För det ska sägas att den första bekantskapen var inte direkt särskilt kärvänlig. Old Amicas lo-fi-pop från garderoben har långt ifrån något direkt tilltal och man måste jobba en stund för att ta sig förbi de burkigt inspelade gitarrerna och de synnerligen billiga elektroniska inslagen. Jag nämnde lo-fi. Jag gör det igen, för det är verkligen vad det är tal om när den här duon, bosatt i Umeå respektive Stockholm, musicerar.

Men skivan fick som sagt spinna varv på varv. Och den växer. Först till att bara bli ett ganska hemtrevligt bakgrundssoundtrack till sådant där nattligt slacker-häng när man inte orkar göra något annat än dumglo på datorn, men ändå inte kan förmå sig att gå till sängs. Kanske inte riktigt som muzak, men snudd på. Men med tiden visar det sig att det faktiskt finns ett helt gäng riktigt tilltalande melodier här dessutom.

Det tar sin tid och ”Debris” erbjuder ordentligt tuggmotstånd, men det är ändå intressant nog för att skivan ska bli kvar i spelaren. Hade det varit dåligt hade jag ju knappast varit slapp nog att låta musiken hänga med så länge. Kanske har det med de bräckliga rösterna, kanske med de subtilt smygande refrängerna att göra. Jag vet inte. Men Old Amica bjuder så mycket mer än den lo-fi-pop jag kategoriserade dem som från första början.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Old Amica (2013-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner