Joyzine.se


Recension - Live

Hot Chip
Popaganda, Stockholm
2010-08-28
Av: Anton Wedding
Publicerad: 2010-08-29
Hemsida: www.hotchip.co.uk

Hot Chip

Avslutande band på Popaganda är de brittska blip-poparna Hot Chip. En av de två huvudsångarna; Alexis Taylor tar hem priset för festivalens fulaste kläder när han kommer in på scenen i någon slags vit pyjamas, en gul jacka och en guldglittrig keps. Musiken låter desto bättre. Deras elektroniskt inspirerade musik får en lite annorlunda tappning live, utan att förlora sin ursprungliga charm. Det svänger rejält om Al Doyles gitarrspel och han kompar publiken fint när vi sjunger ”Happy Birthday” efter att en av de andra medlemmarna tillkännagett sin födelsedag.

En medlem saknas eftersom han nyligen blivit pappa och där han ska sjunga har de en bildskärm med hans ansikte som får sköta jobbet tillsammans med hans inspelade röst. På scen skuttar Alexis och Al runt, spelar på oljefat och maraccas och ställer sig i fina poser. ”Vi såg The Magic Numbers göra så här så vi tänkte att vi måste prova det” säger de efter en bejublad ”maraccas mot gitarr-pose”.

Hit efter hit avverkas och låtvalen är en bra avvägd blandning av gammalt och nytt. Sista låten Ready for The Floor spelas i en version som är lite tyngre än originalet och blir en värdig avslutning för både spelningen och festivalen.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Popaganda 2010
Årets bästa skivor 2009

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner