Joyzine.se


Recension - Demo

The Flaming Moes
Moving to Mexico
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2003-10-27
Hemsida: www.theflamingmoes.net

Så vitt jag förstår ingår delar av Skövdekollektivet Piranha även i The Flaming Moes. Mitt råd till dem är då att lägga allt sitt krut på denna grupp istället. The Flaming Moes presterar nämligen väldigt intressant och svängig rockmusik, något man inte kan säga om den stereotypa musik som ljuder från Piranha.

Bortsett från småsega balladen Simple ghost är hela ”Moving to Mexico” en ren energikick. Jag väljer att karaktärisera musiken som rock, men det trängs många influenser under bandets vingar. Det doftar lite country och en hel del pop långa stunder. Det viktiga är dock inte musikstilen utan det grundmurade svänget. Visst ligger det en lätt strimma av vemod i botten av många melodier, men främst är det musik man blir glad och pigg av att lyssna på.

Det avslutande spåret Loveletters får mig osökt att associera till roadtrips. Fråga mig inte varför men jag ser omedelbart vidsträckta landskap susa förbi utanför ett bilfönster för min inre syn när jag hör låten. För övrigt en alldeles utsökt poplåt med precis rätt eftertänksamhet. Flaming Moes skapar helt enkelt känslor med sin musik, något som är otroligt viktigt. Dessutom är arrangemangen ovanligt välordnade för att vara från ett demoband.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

The Flaming Moes ()

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner