Joyzine.se


Recension - Demo

The Flaming Moes
We'll never forget where our hearts lie - love, the flaming moes
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2007-08-14
Hemsida: www.theflamingmoes.net

Rhodesslingor sveper drömskt förbi, körarrangemangen är snyggt planerade och blåsinstrumenten som inkorporeras gör verkligen sitt till för att lyfta The Flaming Moes musik till en extra nivå. Överlag är hela ”We’ll never forget where our heart lie – love, the flaming moes” oerhört professionell. Västgötagrabbarna vet hur sirlig popmusik ska skapas.

Problemet är bara att den aldrig riktigt sticker ut. Trots att jag imponeras av så väl arrangemang som spelskicklighet finns det ingenting på skivan som säger att The Flaming Moes är bandet jag borde välja framför alla andra popband. Det är kompetent och snyggt, men drunknar i mängden av likaledes 2000-talsstylade gäng.

Detta har två anledningar. Främst har gruppen, bortsett från lysande Bag Of Starlight, inga riktiga killerlåtar. Bra melodier, visst, men ingenting som sticker ut så mycket att det toppar alla konkurrenter som också strävar mot toppen. Samtidigt är Erik Nyberg inte en sångare som övertygar in i märgen. Det är inget fel på hans röst, även om jag tycker att han låter lite väl återhållsam ibland, men det är ingen stämma man minns i efterhand.

Självfallet har kompetent och snygg soulpop ett stort existensvärde bara i sig. Tro nu inte att jag ogillar The Flaming Moes, tvärtom beundrar jag deras välgenomtänkta ambitioner. Men det räcker inte att bara vara duktig när man härjar i samma genre som så oerhört många andra. Den här musikstilen är i ropet, inget snack om det, men för att bli ett riktigt toppband måste skaraborgarna skaffa sig fler riktigt utmärkande drag.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

The Flaming Moes ()

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner