Joyzine.se


Recension - Live

El Perro Del Mar
Arvikafestivalen
2008-07-04
Av: Christian Stenbacke
Publicerad: 2008-07-08
Hemsida: www.elperrodelmar.com

Vanligtvis brukar inte förseningar vara särskilt fördelaktigt för den artist man väntar på, den irritation som uppstår brukar ha en förmåga att vändas mot artisten själv. Men på Sarah Assbring kan man inte vara arg (dessutom var jag själv sen till spelningen). Man kan inte ens vara ledsen, trots att musiken är sorgligare än världen själv. Sarah Assbring har den där sällsynta förmågan att kunna tala direkt till hjärtat, oavsett om det handlar om att gå ut och köpa godis eller att bjuda in någon på fest.

Det är med en stor dos nostalgi jag återigen har äran att få se en spelning med El Perro del Mar, Havshunden. Ett av mina första recensionsjobb var just Sarah Assbing, som då spelade betydligt mer avskalat på Frihamspiren i Göteborg under Göteborgskalaset 2005. Den spelningen sitter fortfarande kvar i ryggmärgen, trots att det var sommar kommer jag ihåg den kalla och isande känslan jag fick när El Perro del Mar tog hela min kropp i besittning. Den känslan kommer aldrig idag, och tur är väl det. Vissa minnen vill man liksom ha kvar.

El Perro del Mar på Arvika 08 är också riktigt bra, trots att Assbring med kompband störs av både buller från scenen intill och obehaglig rundgång. Men som de proffs de är håller de masken. Första delen av spelningen är Sarah ensam på scenen med sin gitarr, nostalgins vindar blåser återigen vid åhörandet av gamla låtar som Dog och Party, jag har nog aldrig hört något sjunga be-bop-a-lola med ett sådant vemod. Andra delen ägnas åt lite nyare alster, mycket taget från ”From The Valley To The Stars”, en platta som släpptes i början av året, och nu backas Sarah Assbring upp alldeles föredömligt av sina medmusiker som smygigt fram från bakom kulisserna.

Spelningen får en hög mysfaktor, skyll på det soliga vädret och den tidiga speltiden, som i kontrast med det vemodiga som är El Perro del Mar blir en lagom mjukstart på denna Arvikafestivalens andra dag, teknikstrul och ljudspill från scenen bredvid till trots. Nu har jag dessutom två olika intryck av Sarah Assbring, båda fantastiska på sina sätt.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Way Out West 2009
Loney, Dear
El Perro Del Mar (2005-08-11)
El Perro del Mar (2009-08-13)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner