Joyzine.se


Recension - Skiva

Evadne
The Shortest Way, 2011
Skivbolag: Egen utgivning
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2011-12-10
Hemsida: www.evadne.es

Spanska Evadne tycker uppenbarligen att doom metal ska spelas efter konstens alla regler och utan att tumma det minsta på de rigida ramar som omgärdar genren mullrar de sig igenom ”The Shortest Way”. En i alla avseenden skickligt utförd platta där spetskompetensen lyser med sin frånvaro.

Det blir nästan lite parodiskt när man hör på spanjorernas sorgedränkta metalbrygd och tar del av låttitlar som No Place For Hope och Gloomy Garden. Det är liksom så stereotypt som det bara kan bli inom den här genren. Evadne har läst sin läxa ordentligt och är noga med att visa det i alla aspekter av sin framställning.

Musikaliskt är det inget nytt under solen. Då och då längs den konceptuella berättelse som är ”The Shortest Way” stannar man upp och tillåter sig att reflektera med svepande pianopassager eller trevande skönsång (så väl kvinnlig som manlig). Inte helt klanderfritt utfört alla gånger, men betydligt mer spännande och intressant än när gänget, betydligt mer kompetent, maler på och kör med avgrundsdjup growl. Andningspauserna behövs för att det inte ska bli alldeles för monotont och stereotypt.

För känslan är i slutändan ändå att Evadne läser för mycket manual och lever för lite på känsla. De renläriga doom-bitarna som dominerar verket är för plikttrogna följare av allehanda regler för att det ska kunna bli särskilt intressant.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner