Joyzine.se


Recension - Skiva

Maryslim
S/t, 2002
Skivbolag: White Jazz
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2002-04-01
Hemsida: www.maryslim.com

Frågetecknen var väldigt många inför den här fullängdsebuten. Inget av singelsläppen "Nothing in Common" och "Quiet Intoxicated" har varit särskilt imponerande i min mening. Att bandet då skulle hålla en hel skiva igenom verkade föga troligt. Lyckligtvis bevisar stockholmarna motsatsen med all önskvärd tydlighet. Deras actionrock skall avnjutas som en helhet och inte i små korta avklippta episoder.

Visserligen spökar svenska storheter som Hellacopters och Backyard Babies väldigt mycket i soundet, men det är ändå ingen regelrätt ripoff. Att Tomas Skogsberg stått för produktionen ger inte mer än 0,0 i odds. Han har som bekant rattat plattor åt de två nyss nämnda banden tidigare. Det kan mycket väl vara därför Maryslim låter som syskon till Nicke, Dregen och pojkarna.

Jag tycker fortfarande att de två singlarna är ganska tråkiga kompositioner (det måste dock tilläggas att låten Quiet intoxicated har höjt sig lite i mina öron sedan jag recenserade singeln). Vilken tur då att det övriga materialet är väldigt starkt. Det svänger verkligen om Maryslim och plattans höjdpunkt är actionladdade Blow your mind. Det finns självklart också med en något lugnare pärla (vad skulle en sådan här platta vara utan en sån?) betitlad Breakdown. En elegant rockballad faktiskt.

Maryslim är allt som kan kallas rock n´roll och platsar definitivt i elitserien. Det är precis på det här sättet festlig rock ska framföras och på ett party är det ju ingen som bryr sig ifall Hellacopters eller nån helt annan gjort samma sak flera gånger tidigare.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Maryslim
Sagan om hur högmod går före fall
Maryslim (2007-01-01)
Maryslim (2001-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Röjsågslasse, 2009-06-30 13:11:39 (81.233.249.128)

Grymt bra skiva!

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner