Joyzine.se


Recension - Skiva

V/A
Oh no...it's christmas, 2006
Skivbolag: Razzia Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2006-12-19
Hemsida: www.razziarecords.se

Alltid lika pigga skivbolaget Razzia ger sig in i julskivehetsen. På ”Oh no…it’s christmas!” samlas svensk popelit för att fira julen tillsammans, och ja det är faktiskt betydligt bättre än det mesta annat med julanknytning som släppts i år.

Vissa av grupperna tolkar denna högtid seriöst, vissa vill nog gärna stå över och göra narr av den. Det är ofrånkomligt på en sådan här samling. När skivan väl summeras är det dock uppenbart att det är de stämningsfulla, något allvarligare bitarna som är russinen i lussekatten. Vare sig det rör sig om klassiska tolkningar eller eget material framkallar de eftertänksamma bitarna skönast julstämning.

Med det sagt förstår ni att The Soundtrack of our lives är ungefär lika trista som vanligt och att moderna hyper som Suburban Kids With Biblical Names och The Tiny inte är något att hänga i julgranen. Så där, skiten avklarad, då kan vi koncentrera oss på samlingens godbitar. För de är många.

Gemytliga Maia Hirasawa bjuder på en sällskaplig bit som värmer som julglöggen efter ett pass ansträngande snöskottning. The Thousand Dollar Playboys önskar oss en fin jul på ett oerhört vackert sätt och The Perishers är lika trevliga som vanligt när de sjunger Blue Christmas.

Stämningen överlag är väldigt trevlig, men det finns tre toppar som positionerar sig som något bättre än allt annat. The Consequences bjuder på en tillbakalutad melodi kallad Some kind of magic, lagom att avnjuta strax innan Kalle Anka. Kristofer Åström får I saw mummy kissing Santa Claus att bli till en riktig snyftare. En fenomenalt vacker tolkning och Indiekören avslutar hela skivan med en melankolisk variant av Whams Last Christmas. Att en så klämkäck låt kan tolkas så finstämt och tilltalande är imponerande. Det är så att man verkligen börjar längta till jul.

Är det någon julskiva som bör stå högst på önskelistan är det utan tvekan ”Oh no…it’s christmas!”.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Julspecial 2009
V/A (2002-01-01)
V/A (2005-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner