Joyzine.se


Recension - Skiva

Maryslim
Quiet intoxicated (CDs), 2001
Skivbolag: White Jazz
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2001-10-10
Hemsida: www.maryslim.com

Maryslims förra singel "Nothing in common" var ingen direkt höjdare, men i jämförelse med "Quiet intoxicated" framstår den som ett smärre mästerverk. Potenslösare rock n´rollsväng har jag nog aldrig hört.

På förra singeln andades musiken en stor portion Hellacopters. Den här gången är det Backyard Babies som blivit kopierade. Singelns titelspår låter som något Dregen och boysen skulle ha kasserat redan innan demostadiet. Det har dessutom smugit sig in lite små vibbar av sådan musik NRJ spelar när de känner sig som riktiga hårdrockare.

Andra spåret Get away låter som rock hämtad från äldre dagar och det skulle kunna bli bra, men det blir det inte. Käckhet är ett ord som präglar låten och alla vet ju att rock och klämkäckhet inte går ihop.

Jag ska dock inte förringa Maryslim helt och säga att det här är värdelöst, det vore att ljuga. Penisförlängarriffgenren är som gjord för fest och Maryslim tillhör solklart denna genre. Om singeln åker på när alkoholhalten i blodet stigit en bra bit över noll är det garanterat festlig musik. I nyktert tillstånd känns det dock bara tråkigt.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Maryslim
Sagan om hur högmod går före fall
Maryslim (2007-01-01)
Maryslim (2002-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner