Joyzine.se


Recension - Skiva

Time Has Come
White Fuzz, 2008
Skivbolag: Regain Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2008-06-01
Hemsida: www.timehascome.de

Schizofreni bara för sakens skull har jag aldrig varit, och kommer säkerligen aldrig heller att bli, något större fan av. Därför skjuter tyska Time Has Come ganska omedelbart högt över mitt huvud. Det spelar ingen roll att det hela är prickfritt spelat när hela konceptet är så urbota korkat. Bara för att man kan föra sig och diggar musik i flertalet olika genrer innebär inte det att ens egen musik blir bättre bara för att man mixar ihop allt i en enda röra.

Time Has Come (som mest får mig att associera till en grym Nine-låt med samma namn från 2001-släppet ”Lights Out”) börjar i bindgalen death metal som inte är helt tokig. Men så fort de börjar trixa med rock, med hardcore och något som ska föreställa atmosfär tappar jag intresset. Jag vill ha låtar, något konkret som jag kan sjunka in i och bekanta mig med, inte ett smatterband av stenhårda referenser. ”White Fuzz” blir långa stunder mangel enbart för manglandets skull och sådant har aldrig intresserat mig.

Det här är givetvis oerhört tekniska musiker, det är bara sådant folk som får så här högtflygande idiotidéer, och det hörs. Flyhänta Misery Index/Dying Fetus-gitarrer fullkomligen kavlas ut på modernt meckande och för att lyssnarna ska få vila sig en aning vävs några breakdowns in. Ni hajjar, tyskarna vill för mycket. De vill ligga med alla de snyggaste tjejerna i skolan på samma gång.

Det vet ju ni som läst på er raggningsteknik att den som kladdar på alla samtidigt i slutändan oftast sitter kvar utan något napp alls. Precis så är det med ”White Fuzz”. Vad som tycks vara flera uppslag med lovande utgång slutar i ett stort misslyckande när de envist ska tryckas ut på en och samma gång. Att ragga på det sättet kanske funkar i Tyskland, men här tar det tvärstopp. Det enda man borde säga är: Time Has Come, lär er bestämma er. Annars är tiden snart ute…

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Eksjö Stadsfest 2014

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner