Joyzine.se


Recension - Live

Headplate
Valhall, Skövde
2000-12-02
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2000-12-12
Hemsida: headplate.com

Headplates sångare Magnus Klavborn tog scenen i besittning iklädd en Pornstartröja, bara det gjorde honom till kvällens kung och en man att beundra. Göteborgarna i gruppen spelar för övrigt metal i samma skola som Korn och det var ingen tvekan om att de var kvällens höjdpunkt på scenen.

Korn spelar nedstämt och oftast ganska långsamt, samtidigt som de låter sin sångare Jonathan Davies stöna, fnysa och gnälla i takt med tonerna. Headplate piskar upp tempot betydligt mer än den amerikanska gruppen och låter psykedelian stå tillbaka för ett mer markant röj.

De körde igång hårt direkt och höll sedan tempot uppe genom hela konserten. Sångare Klavborn lyckades till skillnad från många andra metalsångare hålla rösten uppe under hela konserten och inte ens när han skrek som våldsammast sprack den. Att skönt framåtlutade basisten Håkan Skoger och häftigt headbangande gitarristen Daniel Granstedt också spelade näst intill prickfritt ackompanjerade av en skinnpiskare med pondus - Niklas Österlund - gjorde konserten till en riktig höjdare.

Bullsized och Feel like porn svängde hårdast och nacken sa ifrån efter konserten precis som den brukar göra när man hört på något riktigt bra. Det här är ett band som jag ska försöka se igen, många gånger.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Headplate
Transport League
Headplate (2002-01-01)
Headplate (2002-08-12)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner