Joyzine.se


Recension - Skiva

Crisis Never Ends
Kill Or Cure, 2008
Skivbolag: Prevision Music
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2008-12-28
Hemsida: www.crisisneverends.de

De är inte många, men de finns lyckligtvis fortfarande. De där små guldkornen som ligger och släpar under den slätstrukna ytan av metalcorescenen och som tyska Crisis Never Ends är en ypperlig representant för. Bland utstuderat kommersiella och bajsnödigt hårda akter finns det uppenbarligen fortfarande dem som begriper att nyckeln till framgång ligger i ett skickligt komponerande och en ärlig uppsyn.

Crisis Never Ends bildades visst så tidigt som 1999, men jag har inte stött på dem förrän nu. Följaktligen kan jag inte säga ett dyft om hur de förvaltat sitt pund genom karriären. Men vad jag kan säga är att när de nu kommit fram till ”Kill Or Cure” låter de alldeles förträffligt. Det handlar egentligen inte om något särskilt märkvärdigt. Tyskarna är inte mer originella än några andra metalcoreakter som slopat den melodiösa sången och smiskar hardcore med västkustslingor, men de skriver flera gånger bättre låtar.

Den här skivan är en ren uppvisning i precist låtförfattande där balansen mellan glödgad vrede och smarta melodiöron är perfekt avvägd. Det handlar inte om att få något nedkört i halsen utan snarare om att knockas av en dubbel kraft som är svår att försvara sig mot med annat än regelrätt gillande. Det borde vara ställt utom alla tvivel att GSR ger sig ut på jakt efter den här orkestern när ”Kill Or Cure” letar sig upp ur underjorden. Det här är precis sådan metalbestyckad hardcore som är bolagets signum och som dessutom håller en klass skyhögt över deras svagaste (men ändå tillfredställande) kort. Håll koll på det här gänget framöver.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner