Joyzine.se


Recension - Live

Moofish Catfish
Emmabodafestivalen
2009-07-31
Av: Alexander Hellgren
Publicerad: 2009-08-03
Hemsida: myspace.com/moofishcatfish

På senare år har Emmabodafestivalen som bekant breddat sin musikaliska inriktning och gett plats åt fler genrer. Till viss besvikelse för en del besökare, som inte vill campa med de läskiga punkarna. Moofish Catfish presenterades på festivalens hemsida när de blev klara, som att man ”hyllar sina rötter”. Det borde då innebära rätt lätt och väldigt snäll indiepop tänker jag mig.

En låt som jag får veta heter Two of a kind inleder spelningen och min något stereotypa definition ovan om festivalens rötter, bekräftas. Det är just lätt och verkligen långt ifrån farligt. En rätt klassisk uppsättning av instrument: Trummor, gitarr, bas och orgelmelodier på keyboard. Försynt shoegazande och låttexter om relationer, bara för att stereotypisera något så mångbottnat som ord.

Det är sannerligen ingen show som bandet bjuder på, och jag hajar till lite när en av bandmedlemmarna börjar slå på en tamburin med en trumpinne. Hur farligt är inte det? Nej, så särskilt mycket händer inte på scen, men musiken är det inget fel på och ackompanjerar den stekande solen på ett bra sätt. Det känns sommar, det känns popfestival och det känns som att sitta i gräset är det bästa man kan göra här i världen. Publiken är ytterst loj, vilket jag tror beror mer på vädret än på bandet. För det här skulle absolut gå att dansa till.

Jag går på arrangörernas linje och känner att det var mer av den här typen av lite skev och vinglig pop på Emmaboda förr om åren. Moofish Catfish är ingalunda fantastiska här på scen, men det hade jag nog inte heller väntat mig. Jag trodde mer på trevlig musik, en del gulliga texter och en och annan riktigt fin melodi. Precis det bjuds publiken på och även om det inte är jättebra så är jag nöjd.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Emmabodafestivalen 2009

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner