Joyzine.se


Recension - Demo

Mellow
Stay for a while
Av: Christian Stenbacke
Publicerad: 2005-10-11
Hemsida: www.mellow.nu

Då de sista mjuka, nästintill drömska, tonerna av pianoballaden Honey klingar ut kan jag intet annat än konstatera att Mellow har lyckats sätta ihop tre riktigt bra spår och jag är mer än tacksam att jag fått chansen att lyssna på dem. Det hela handlar om en form av finstämd, långsamt porlandes, emotionell musik.

Första spåret, Miles Away, har jag faktiskt hört förut. Den är precis lika bra nu som då, Simon Båkmans säregna röst påminner till viss del om en engelsksjungande Jocke Berg, men ändå inte helt fullt ut. Kanske har det att göra med betoningarna, vad vet jag? Arrangemanget får en i alla fall att mysa till fullo.

Den andra skönsjungande stämman inom Mellow, tillhörandes Christine Rosén, gör sin entré på titellåten Stay for a while. Tillsammans med uppbackning från Simon Båkman, och givetvis också med assistans av resten av bandet, levereras ytterligare ett drömskt alster i stil med Miles Away.

Skivans höjdpunkt ligger dock i den avskalade, högst berörande, kärleksförklaringen Honey. Ett piano. En röst. Ett budskap. Det behövs faktiskt inte mer för att göra en riktigt bra låt. En riktigt bra låt som avslutar en riktigt bra demo.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

My Mellow Venue ()
Mellow Dramatic Avenue (2004-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner