Joyzine.se


Recension - Skiva

Miss 45
S/t (ep), 2006
Skivbolag: NoTalent Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2007-02-27
Hemsida: www.miss45.com

Partyrock får gärna vara lite dum, men absolut inte korkad. Alla ska kunna lyssna utan att distraheras, men det ska inte behövas sju-åtta öl för att man ska kunna tycka om den på riktigt. Det är viktiga riktlinjer som huvudstadens Miss 45 uppenbarligen har missat.

Textmässigt är spår som High-Heeled Bitches och (Everything’s more fun) When you’re high så korkade att jag skäms ögonen ur mig å bandets vägnar. Men det är i grunden musiken som gör att det inte fungerar. Rockklyschorna staplas på hög, ljudbilden är tam, intressanta låtidéer saknas helt och sången är riktigt dålig. Känslan är att Miss 45 vill vara ett rockband snarare för att det är coolt än för att de vill komponera och sprida god musik. Sett till både musik och texter handlar de mer om en påklistrad rock n’roll-image än rock n’roll på riktigt. Det är helt enkelt korkat.

Vad som räddar den här självbetitlade epn från ett totalhaveri är några uppenbara stölder. Det kan tyckas tragiskt att skivans finaste ögonblick är plagiat från rockhistorien, men det är allt jämnt ett fakta. Inte ens sida vid sida med tveksamma svenska genrekamrater som Gemini Five klarar Miss 45 konkurrensen. De är helt enkelt inte tillräckligt mycket rock n’roll (musikaliskt sett) innerst inne. ”Miss 45” är på sin höjd festlyssning när fyllan redan peakat.

Som lök på laxen kallar sig bandets två låtskrivare för Eric Beretta respektive Felix Vendetta. Korkat var ordet!

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner