Joyzine.se


Recension - Demo

Moscow
October heat
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2004-12-14
Hemsida: www.moscowband.tk

Moscow låter ungefär likadant på ”October heat” som senast det begav sig. Med den skillnaden att det låter lite tråkigare nu. Den nya demon har inte riktigt samma nerv som den förra. Den blir för platt och ointressant.

Jag gillar rytmsektionens statiska arbete i inledande Silence won her over. Den enda låten på skivan som uppvisar någon form av kaxighet och följaktligen också den helt klart bästa biten. Här tycks finnas en genomtänkt idé och röd tråd på ett helt annat sätt än i de två övriga spåren. Det sparsmakade och smått nedstämda arrangemanget klär låten väl. Det är en bra grund för Moscow att stå på.

Övriga spår faller mig inte i smaken, de är för trista. De andas lite Kent och Melody Club vilket i sig inte behöver vara fel, men som i det här sammanhanget inte känns riktigt rätt. Moscow gör dock det hela i ett betydligt lusigare tempo. Stundtals låter det till och med lite brittiskt. Jag tycker det blir lite väl vemodigt, det kontrasterar för skarpt mot de nästintill sockersöta låtuppbyggnaderna. Moscow får ett mycket bra bandnamn till trots bakläxa och ordineras fler timmar i replokalen i sökan efter det perfekta soundet.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

New Moscow
Det bästa från 00-talet
New Moscow (2006-01-01)
New Moscow (2009-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner