Joyzine.se


Recension - Skiva

Map Of Moscow
S/t, 2011
Skivbolag: Peace & Love Artists
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2011-12-27
Hemsida: www.mapofmoscow.se

Det är mycket uppdämd energi som ska ut när Map Of Moscow lösgör sitt debutalbum. Bandet som bildades någon gång 2009 har en hel arsenal av driviga electrorockbitar att leverera och de gör det på ett övertygande sätt.

Originellt? Nja, knappast. Map Of Moscow låter mest som ett Melody Club som valt att rikta in sig på rockscenen snarare än den poppiga hitlisteradion. Men ganska bra är det. Främst för att gruppen har känsla både för melodier och det där lite smått dramatiska. Kombinerar man det med ett grundmurat driv blir helhetsintrycket riktigt bra.

Tyvärr tar Jonas Tunander hand om merparten av sången. Han sjunger inte på något sätt dåligt, men har en röst som inte är särskilt intressant. Eller så är det intrycket ett resultat av att bandets andra vokalist, sångerskan Gabriella Åström är så infernaliskt jävla bra. När hon tar klivet fram och levererar är det med enorm pondus. Hon låter så kaxig och självklar att det är omöjligt att inte bli lite kär i rösten.

Mer av den varan och en redan ganska övertygande platta hade kunnat bli ännu bättre. Ett synthigare och mindre rakt The Sounds i görningen? Ja, kanske. Om Åström tillåts äga micken helt och hållet själv på framtida ansträngningar.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner