Joyzine.se


Recension - Skiva

Jonas Schwartz
I Keep My Eyes Wide Open (ep), 2011
Skivbolag: Adore Music
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2011-02-07
Hemsida: myspace.com/jonasschwartz

Jonas Schwartz frestade med en triologi av ep-skivor. En triologi som inleddes så lysande att jag höll på att ramla av stolen, men som tyvärr har visat sig stagnera mer och mer för varje giv.

”Am I Even Close?” var som jag skrivit flera gånger alldeles mästerlig. Dess uppföljare ”Sisyphus” var en bra inspelning som inte riktigt nådde upp i sin föregångares klass och nu fortsätter den negativa utvecklingen med ”I Keep My Eyes Wide Open”. En ep vars enda beröringspunkt med första delen av triologin egentligen är att mr Schwartz fortfarande sjunger alldeles fantastiskt med sin förtrollande stämma.

Men låtmaterialet är mediokert på sin höjd. Sångaren säger själv att han tagit stort intryck av en integritetsfull herre som Freddie Wadling, men transformationen till något eget har inte fungerat. Här handlar det om tre gitarrdrivna låtar som inte talar till hjärtat, som trots lite udda orkestrering inte överraskar och som trots den svårkategoriserade rösten inte berör. Det är för att vara helt tydlig inte tillräckligt bra komponerat av Schwartz till den här tredjedelen.

Istället för att gå ut hårt och öka gick Jonas Schwartz ut stenhårt och kroknade. Ni klarar er alldeles utmärkt med enbart ”Am I Even Close?”.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Jonas Schwartz
Jonas Schwartz (2010-01-01)
Jonas Schwartz (2012-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner