Joyzine.se


Recension - Skiva

Jonas Schwartz
Sisyphus (ep), 2010
Skivbolag: Adore Music
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2010-10-13
Hemsida: myspace.com/jonasschwartz

Jonas Schwartz fortsätter att vara originell, han fortsätter att framföra sin popmusik som om den gällde livet, men den här gången snubblar han på för högt uppskruvade förväntningar.

Ni vet hur det är. Att upptäcka en artist som slår igenom med några få fullständigt briljanta låtar och genast bygga upp luftslott och hypa förväntningar till max. Ni som hängt med vet hur förälskad jag blev när den här herrn släppte trespåraren ”Am I Even Close?” tidigare i år. Det var ett av vårens allra mest imponerande släpp och lovade gott för vad som komma skulle.

Det som komma skulle var uppenbarligen ”Sisyphus” och jag skulle ljuga om jag skrev något annat än att även detta är en bra ep. Men i samma liga spelar den inte. Medelst gitarr, lite stråkar och sin fylligt heliumosande sångröst fortsätter Jonas Schwartz att sjunga smäktande serenader, men den här gången rör det sig inte om lika solklart självklara hits. Då innebär mina förväntningar att jag automatiskt ser på bra låtar som små besvikelser.

Någon som kan se nyktert på saken framhåller säkert att herr Schwartz fortsätter att gå från klarhet till klarhet. Jag väljer däremot ”Am I Even Close?” över ”Sisyphus” alla dagar i veckan.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Jonas Schwartz
Jonas Schwartz (2014-01-01)
Jonas Schwartz (2010-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner