Joyzine.se


Recension - Live

Nas
Way Out West, Göteborg
2009-08-15
Av: Johannes Ådén
Publicerad: 2009-08-17
Hemsida: www.iamnas.comJust som Nas börjar spela på Way Out Wests största scen får jag reda på att Elfsborg gjort 3-1 mot Hammarby. Kunde ju ha börjat sämre...

Det fullstora bandet börjar med en elektrifierad Hip Hop Is Dead och visar direkt att de minsann kan svänga lika mycket som N*E*R*D gjorde förra året på samma scen. Redan när gitarristen drar sitt första, tunga ackord har Nas den förvånansvärt stora publiken (det ösregnar vid det här laget) helt i sina händer. Han är inte sen att utnyttja detta tillfälle utan använder dem som sina marionettdockor på ett charmigt sätt. Nas själv har tagit på sig sina mörkaste solglasögon men skippat bling-blinget och istället tagit mammas gamla pärlhalsband.

Publiken jublar när Nas meddelar att det är ”time to kick it old school”. Flera låtar från 1994 års ”Illmatic” spelas, ibland fragmentariskt och ibland i sin helhet. Nas timslånga set blir en kavalkad av hits: N.Y. State of Mind, Life's A Bitch, The World Is Yours och It Ain't Hard To Tell verkar förvånansvärt virila så här ett och ett halv decennium senare. Nas hyllar också, så klart, Michael Jackson och får hela publiken att skrika ”Represent! Represent!” i just Represent; en uppvisning och ett varnande finger till de kritiker och kollegor som påstår att Nas har gått och blivit blasé.

Matchen då? Jo, den slutade 3-2 till Elfsborg, och gulddrömmarna lever vidare.

Foto: Erik Lindgren

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Metaltown/Pier Pressure 2007
Beach House
Jonas Lundqvist (2012-01-01)
Jonas Schwartz (2010-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner