Joyzine.se


Recension - Skiva

The-Dream
Love/Hate, 2008
Skivbolag: Def Jam
Av: Johannes Ådén
Publicerad: 2008-02-06
Hemsida: www.myspace.com/thedreamteam

Terius Nash, mannen bakom The-Dream är mannen som har gjort Umbrella åt Rihanna. The-Dream är även mannen som har slentrianhyllats i alla stora tidningar i Sverige. The-Dream har gjort mycket, bland annat uttalat sig negativt om musikbranschen, att kvaliteten på dagens låtar sjunker och sjunker. Därmed sätter han sig själv i underläge då det krävs att hans debutalbum ”Love/Hate” tar dagens R&B-scen åt någon annan riktning, åt den mer kvalitativa.

Men ja, R&B verkar uppenbarligen ha svårt att tilltala mig, för jag hör ingen skillnad på det här och all annan R&B som produceras idag. Det är en färgad kille med nasal röst som sjunger över ett beat samtidigt som tjockare färgade män säger ”hey” och ”yeah” i bakgrunden med sina grövsta machoröster. Inte så häftigt.

Annars är Terius Nash en rutinerad räv inom R&B-scenen då hans första skrivna låt gavs ut på Peer Music 2003 när han gjorde Everything åt B2K vilket gjorde att han fick sig ett namn i branschen. Efter det fick han erbjudanden från både Madonna och Britney Spears att skriva låtar åt dem och till slut utvecklades Nash låtskrivande till Umbrella, Rihannas megahit från förra året. Kalla mig indiepuritan, men jag anser inte att Umbrella är något att spela, förutom när du är riktigt full och dansar till vad som helst. (Inte ens i Lillasysters version är den bra vilket bevisar att det faktiskt är en dålig låt.)

Rihanna gästar också den här plattan på Livin’ a Lie som är ett av de starkare spåren tillsammans med She Needs My Love som har ett fantastiskt sväng i refrängen. Där har The-Dream hittat ”the soul”, och om han skulle fortsätta på den vägen med nedtonad vers och starka refränger tror jag att det här skulle kunna bli bättre. Men, då kanske man inte kan dansa så vilt till det...

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner