Joyzine.se


Recension - Live

Säkert!
Trästockfestivalen, Skellefteå
2008-07-18
Av: Johan Norström
Publicerad: 2008-07-19
Hemsida: myspace.com/sakert

Annika Norlin och resten av hennes Säkert! har utan tvekan festivalens hittills största publik. Och det är välförtjänt. Jag ska ärligt säga att Säkert! inte intresserat mig särskilt mycket tidigare, men denna spelning är något i hästväg.

Det hela börjar lite trevande, inte dåligt men inte heller elektriskt. Det börjar lite på rutin, kan man säga. Efterhand kommer bandet mer och mer in i spelningen och från Någon gång måste du bli själv och framåt går Säkert! i stort sett från klarhet till klarhet. Bortsett då från de allra rockigaste låtarna, som Sanningsdan, där sången tyvärr drunknar i rocklarmet. Och Säkert!s styrka ligger inte i rocklarmet, även om det definitivt svänger, nej Säkert!s styrka ligger i Annika Norlins fantastiska texter som går rakt in, hela vägen genom förmak och kammare, förbi hjärtat för att sedan slå sig till ro i själen. Jag hänförs av otroligt vackra Allt som är ditt och får ståpäls av ännu vackrare Är du fortfarande arg. Att efter detta framföra Wannadies My Hometown (här och nu, Min hemstad) i Skellefteå som inledande extranummer är förvisso ett enkelt knep, men ack så effektivt. Det är svårt att hålla tårarna stången.

Jag är helt tagen av Säkert!s konsert på Trästockfestivalen och pendlar mellan att betygsätta bandet med en fyra eller en femma. 4,5 får det bli, och i och med att jag är ekonom så avrundar jag uppåt.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Årets bästa skivor 2010 enligt Nina Torbacke
System Annihilated
Säkert! (2008-06-13)
Säkert! (2010-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner