Joyzine.se


Recension - Live

Year Of The Goat
Metaltown, Göteborg
2012-06-16
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2012-06-17
Hemsida: facebook.com/yearofthegoat

Det enda som Year Of The Goat har gemensamt med de övriga banden som lirar på Death Stage under festivalen är möjligtvis att bandnamnet flörtar tjusigt med det ockulta. Bland en skvadron av death och black metal-akter på scenen tycks Norrköpings-ligan annars vara synnerligen ensamma om sitt sound.

Mörkt, bluesigt och svängigt är ord som passar utmärkt för att ringa in gänget som än så länge inte hunnit göra så mycket väsen av sig men som snart kommer låta höra talas om sig på bred front. Year Of The Goat plockar upp inspirationen långt bak i historieböckerna men gör rockmusik som är helt och hållet tidlös.

Ett starkt låtamaterial, en duktig sångare och ett initierat liveframförande, så mycket mer än så borde egentligen inte behövas för att det ska smälla till på allvar snart. Än finns inte särskilt många låtar ute i etern, men med tanke på hur storligen orkestern imponerar på Metaltown dröjer det knappast länge förrän de spelat in sig i metalpublikens (och även annan publik givetvis) hjärtan och ett fetare flöde av releaser kommer att efterfrågas.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Metaltown 2012
Årets bästa 2012 enligt Johan Norström

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner