Joyzine.se






Recension - Skiva

Alibi Tom
This Sleeping, 2011
Skivbolag: Leon
Av: Anna Enkvist
Publicerad: 2011-03-13
Hemsida: www.alibitom.com

”This Sleeping” är det andra albumet från den svenska kvartetten Alibi Tom. I drygt tre år arbetade de med denna uppföljare. De rannsakade sig själva som band, hittade ett nytt sound och för att addera den rätta känslan till albumet spelade de bland annat in musiken i gamla kyrkor ute på den svenska landsbygden.

Det kanske kan tyckas vara konstigt, men när man hör deras sound kan man verkligen förstå varför de valde just den inspelningsmiljön. På ”This Sleeping” finner man harmoniska, stämrika arrangemang och hjärtskärande fin sång som blandas samman och bildar en sofistikerad alternativpop. Det är vackert och stilla i långa perioder för att sedan växa fram till ett bombastiskt musikfyrverkeri, som exempelvis i albumets starkaste spår Holes och Now Like Then.

Albumet starkaste egenskap är samtidigt dess svagaste, nämligen sinnesstämningen som den förmedlar. Trots att det bitvis är så vackert att man inte riktigt vet vart man ska ta vägen innehåller musiken ändå ett sådant sorgligt vemod att jag har svårt att tro att man kan ta till sig denna skiva om man inte har en gnutta sorg och vemod inprogrammerad i kroppen vid lyssningstillfället. För vem vill egentligen lyssna på musik med sorgliga tongångar när man är glad?

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Alibi Tom (2008-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.se



artiklar / krönikor
recensioner