Joyzine.se


Recension - Live

Avatar
Hultsfredsfestivalen
2007-06-16
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2007-06-19
Hemsida: www.avatar.net

Johannes Eckerström, skärp dig! Jag har egentligen bara ett problem med Avatar och det är den scenpersonlighet dess sångare försöker vara. Jag vet inte om man ska skylla det på ungdomlig dumhet, en vilja att vara något han inte är eller kanske rent av hårdrockskomplex, men den gode herr Eckerström blir smått komisk emellanåt. Han tycks inte ha förstått att han spelar i ett melodiöst metalband av västkustsnitt och inte i ett självplågande black metalgäng. Sången sätter han precis som han ska, all heder åt det, men hela scenpersonligheten med minutspel och allt som hör till är så fel. Eckerström vill se ut som han lider, han grimaserar och drar ihop ögonen i poser som fullkomligt skriker ”kolla på mig, kolla så jävla ond jag är!”. Allt medan övriga bandmedlemmar flinar och mest tycks nöjda med att vara och spela i Hultsfred. Vilket passar mycket bättre till den musik ungtupparna levererar.

Vad jag vill ha sagt är kort och gott att man inte ska försöka vara något som man inte är. Avatar är inget ondskefullt gäng, de är ett kvalitativt västkustband och borde nöja sig med det. Lägga alla töntiga metalklichéer och fördomar om hur man ska vara på hyllan. Ondhetsaspirationerna faller ändå helt platt när mellansnacket levereras på kramgo Göteborgska.

Så till själva spelningen. Den unga gruppen har hunnit med att göra en hel del spelningar och det märks. Lite nerver är nog förvisso inblandade under kvällsspelningen i Hultsfred, men låtarna sitter några spelfel till trots där de ska. Ljudet är lite i murrigaste laget och några av gruppens medryckande slingor försvinner i dånet, men det fungerar. Inledande Bound to the wall och avslutande I bid you farewell är gruppens bästa låtar och de ligger strategiskt utplacerade. Att börja på topp och sluta på topp är en god tanke.

Det jag främst tar med mig är dock den energi som bandet levererar med. Det är stor skillnad på Avatars energi och den slentrianmässiga trötthet som många andra grupper visade upp under festivalen. Det här är metalskallar med framtiden för sig, var så säkra.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Årets bästa 2012 enligt Mikael Mjörnberg
Metaltown 2008
Avatar (2009-01-01)
Avatar (2007-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Aron Lundström, 2007-12-16 15:35:41 (80.216.106.170)

Jag håller verkligen inte med dig om Eckerström, vad jag uppfattat det som är han precis sig själv på scen. Han söker inte uppmärksamheten, han har den redan, han är ju frontpersonen.

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner