Joyzine.se


Recension - Skiva

Molotov Jive
Songs for the fallen apart, 2009
Skivbolag: BonnierAmigo
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2009-01-21
Hemsida: www.molotovjive.se

När unga svenska rockband siktar på Springsteen och landar i Moneybrother är det att betrakta som en framgång. Molotov Jive har lagom till sin andra platta tagit ett tydligt steg bort från den tanigaste popen och istället tagit sikte på bossen och dennes ofta ganska storslagna produktion. Det slutar i en platta som Anders Wendin skulle ha varit stolt över och jag kan inte annat än imponeras.

Molotov Jive har nött många mil asfalt och det har satt sitt avtryck på ”Songs for the fallen apart”. Det här är tolv liveorienterade spår som är tillräckligt stökiga och överlastade för att det ska framstå som om gossarna från Värmland är större och mer framgångsrika än vad de i själva verket är. Stora trummor och kaxigt blås backar upp vad som nog egentligen är sirliga poplåtar, men som i händerna på Molotov Jive snarare blir energisk rock.

Alla som stod på Ullevi och log till tonerna av bossen sommaren som gick kommer gilla den här inspelningen och detsamma gäller dem som blev lite besvikna när Moneybrother fick för sig att strippa sina hits akustiskt under sin höstturné. Det är detaljerna som gör helheten och Molotov Jive utnyttjar just dessa till max. Det har väl i och för sig hörts förut, men kompositionerna på ”Songs for the fallen apart” är så energiska och livsbejakande att jag bara blir lycklig. Till och med i avskalade avslutningen Epilogue får gruppen till det med känsla och melodi.

Uttrycket att sikta mot himlen och landa i trätopparna har sällan känts mer passande och i det här fallet är det en riktigt fin komplimang.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Årets bästa 2012 enligt Mikael Mjörnberg
Molotov Jive (2012-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Karl P, 2009-01-22 20:13:03 (89.253.76.149)

Nämligen! Ohoj vad man kan bli glad en mörk vinterkväll i lilla Sverige när man bjuds musik som låter så stor trots sitt ursprung. Monday Tuesday? Nej, alla dagar i veckan om jag får be!

inte bara rock, 2009-01-22 18:13:00 (195.67.80.7)

Tycker att skivan är väldigt bra. Ett stort lyft från den förra som var väldigt debutbetonad (de var ju typ 17 bast då). Nu har de vuxit i kostymen. Men varifrån får alla moneybrother-referensen. Ser inte särskilt stor likhet mer än att båda är bra och gillar säkert samma musik men det finns ju hundra andra bättre referenser isf. MJ är ju mycket mera punkrock...

kalle, 2009-01-21 20:50:32 (83.253.190.243)

jag spyr... tycker de suger oerhört mkt!

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner