Joyzine.se


Recension - Skiva

Molotov Jive
Storm, 2012
Skivbolag: Supernova Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2012-03-05
Hemsida: www.molotovjive.se

Jag kan i stort sett inte skilja låtarna från varandra, bortsett från det smutsigt postrockiga introt A Kiss For Good Luck och balladnumret Just Leave då. Med andra ord är det inte omväxling och variation som är ledorden när Molotov Jive hämtat andan, byggt nytt och slagit in på ett nytt spår.

Nej, det handlar om energi, om adrenalin och en sjuhelvetes känsla när ”Storm” släpps lös. Jag sitter med andan i halsen även femte, sjätte och sjunde gången skivan snurrar. Den första chocken vill inte lägga sig för det här är så intensivt att man baxnar.

Stökig rockmusik är en enkel beskrivning. Men den är producerad så att den känns oerhört nära och nästan kryper in under huden. Sången är emotionell utan att bli konstlad. Det känns ärligt och det går undan utan att gruppen för den sakens skull tummar på melodierna. ”Storm” är lätt att ta till sig trots att den samtidigt är ganska karg och vrångt kränger fram och tillbaka.

Kombinationen snygg produktion och energiskt band klaffar fullständigt och för varje varv skivan tillåts spinna blir jag mer och mer arg på mig själv för att jag inte fanns på plats när gruppen passerade Norrköping för några veckor sedan.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Årets bästa 2012 enligt Mikael Mjörnberg
Molotov Jive (2009-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner