Joyzine.se


Recension - Live

OZ
Sweden Rock Festival
2011-06-09
Av: Sebastian Norling Rauhala
Publicerad: 2011-06-09
Hemsida: www.ozofficial.com

OZ

Gamla kultband, speciellt från 80-talets mitt som släppte album när NWOBHM-vågen var som allra störst, har festivaler som Sweden Rock mycket att tacka för då de inte tvekar att boka dessa band som på senare år fått en renässans i karriären tack vare både internet och nya band som namedroppar dem som influenser. Och det är verkligen inget fel i det, då OZ är just ett sådant band som är nästan brottsligt bortglömt och som man kommer på i sista stund att nämna när man pratar om våra östra grannars hårdrockshistoria.

Vindpustar gör att det förvisso ibland försvinner ett gitarrackord och en del sångtext, men i övrigt så är sångaren Ape De Martinez röstregister intakt och resten av bandet har inte heller tappat stinget sen uppbrottet för tio år sedan.

Måhända kunde Ape vässat mellansnacket lite då han där verkar alldeles för nervös. Och ett band som gjort en låt som Turn the cross upside down, kunde ha kostat på en fräckare scendekor.

Ny skiva förväntas komma ut i september meddelar bandet och de nya låtarna Dominator och Burning Leather lovar gott inför släppet. Men även gamla godingar som Gambler och Fire in the brain sitter fortfarande lika hårt som nitar på en skinnpaj. Men ensam-gitarrsolon hade vi gott kunnat vara utan.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Louis XIV
Årets bästa 2012 enligt Jonatan Rosenberg
Ylva Bulldozer (2012-01-01)
HB (2008-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner