Joyzine.se


Recension - Skiva

The Peacocks
Gimme More (The Best of the Rest & Leftovers), 2008
Skivbolag: I Used To Fuck People Like You In Prison Records
Av: Mattias Hjelm
Publicerad: 2008-06-24
Hemsida: www.thepeacocks.ch

The Peacocks är ett Schweiziskt tremannaband med fötterna långt nerkörda i rockabilly-jorden. Sättningen är klassisk med ståbas, hollowbodied elgitarr och ett rejält nedbantat trumset. Dessutom är alla med och sjunger vilket fyller ut ljudbilden ordentligt. Det är tight som spandex och speciellt basisten gör ett gott hantverk. Strängarnas återträff med greppbrädan är exakt synkad i baktakt med trummorna.

Bandet har existerat i 15 år nu och även om det inte är originalsättningen som spelar på ”Gimme More” märks det att de är rutinerade. De har en mängd spelningar inbokade runt om Europa – dessvärre ingen i Sverige. Det hade varit kul att se dem live – inte bara på grund av musiken utan också för att se om de verkligen är lika kompetenta live som på plattan.

Det är korta låtar på runt två minuter vi bjuds på och nästan alla är intensiva och energifyllda vilket gör att det är svårt att tröttna. Låten I´d rather be alone som innehåller en närmast perfekt hitmässig refräng, hade gärna fått vara lite längre – jag börjar tröttna på att hela tiden behöva starta om den för att få lite mer kvalitets-rockabilly. Den hade utan tvekan platsat på P3:s A-lista.

De flesta av den sju låtar starka ep:n, håller ett högt tempo. Enda riktiga undantaget är I am not gonna tell you som låter som en gammal Boppers-låt. Den är dock bättre en vad Boppers någonsin var, trots Peter Jezewskis smått coola frisyr.

Det som egentligen är mest imponerande med ”Gimme More” är att de sju låtarna är de som inte platsade på deras senaste fullängdare ”Touch & Go”. Om detta är the leftovers, hur bra är då låtarna från fullängdaren? Jag har ännu inte haft möjlighet att lyssna men var säkra på att jag kommer att göra det.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

The Peacocks (2007-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner