Joyzine.se


Recension - Skiva

Simian Mobile Disco
Sample and Hold (Attack Decay Sustain Release Remixed), 2008
Skivbolag: Wichita Recordings
Av: Johannes Ådén
Publicerad: 2008-10-09
Hemsida: www.simianmobiledisco.co.uk

Justice remixade Simians Never Be Alone, döpte om den till We Are Your Friends och vips så hade de skapat sig sin största hit. Av Simian skapades Simian Mobile Disco som släppte plattan ”Attack Decay Sustain Release” förra året, en skiva som nu har remixats i och med ”Sample and Hold”. ”Det här bör vara bra”, säger min mage. De som har fått äran att mixa om låtarna har ju något stort att sträva efter; säg någon som inte har dansat till Justice monsterdänga någon gång?

Personligen tyckte jag inte att ”Attack Decay Sustain Release” var så upphetsande. (Det hörs ju på titeln att det krävs lite nördkunskaper för att kunna njuta av det som erbjuds.) Jag gillade inte det faktum att två herrar förlöjligade mig och en massa andra som inte var nere med den här sortens musik. ”Sample and Hold” kan bara bli bättre än originalet.

Och visst har jag rätt. Det visar sig att plattan (snyggt förpackad i, eh, kartong) bjuder upp till både dans och skratt. Eller dans och dans; om huvudnickande och fotstampande räknas till dans så... Den lockar i alla fall till skratt utan att jag egentligen vet varför. Kanske märks det att både SMD och de som har remixat har haft mycket roligt när de har spelat in, klippt, klistrat och lekt.

Inledande Sleep Deprivation, bearbetad av Simon Baker, hade gärna fått hålla på i 20 minuter till utan att mina fingrar hade rört sig mot ”byt låt-knappen”. Både It's The Beat och Tits & Acid är mycket bättre än i original, och egentligen är det bara Love som faller utanför ramarna för en bra låt (vilket inte är så konstigt eftersom den är överlägset sämst av originallåtarna ). Tyvärr når inget av de tio spåren upp till We Are Your Friends-nivå, något som inte förvånar mig nämnvärt.

”Sample and Hold” är inte ett album som jag kommer plocka fram frekvent, men i sitt rätta sammanhang är det en framtida klassiker. Så, vilket är dess rätta sammanhang? Vid städning, så klart! Du blir effektivare än någonsin samtidigt som du spontant måste tokdansa ibland. Simian Mobile Disco har släppt årets bästa skiva i genren ”städ-big beat”.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Simian Mobile Disco (2007-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner