Joyzine.se


Recension - Skiva

Simian Mobile Disco
Attack decay sustain release, 2007
Skivbolag: Wichita
Av: Christian Stenbacke
Publicerad: 2007-08-21
Hemsida: www.simianmobiledisco.co.uk

Det har snackats mycket om James Ellis Ford och James Anthony Shaw. Är det inte för deras bedrifter tillsammans med Simon William Lord och Alex MacNaghten i Simian (ni känner säkerligen till konflikten Simian/Justice vs. Kanye West på MTV Videoawards 2006), så är det kanske för deras gemensamma danselectroband Simian Mobile Disco. Duon, som också gjort sig ett namn som remixare (bland annat av Muse, Klaxons och Air ) och dj:s av rang, släpper nu äntligen sitt debutalbum.

I kölvattnet till ”Attack Decay Sustain Release” släpptes den extremt dansanta och catchiga singeln It’s The Beat, ett samarbete tillsammans med Ninja från The Go! Team. Singeln lovade gott, andrasingeln I Believe lovade ännu bättre. Därför känner jag ett litet sting av besvikelse när jag lyssnat igenom engelsmännens debutplatta första gången. Tyvärr fanns det inte så mycket mer än just dessa två låtar.

Nu gäller det att hålla tungan rätt i munnen. Den här musiken har ett annat syfte än att bara ljuda i mitt vardagsrum en tidig tisdagsmorgon när man fortfarande sitter i kallingar och petar ut müslibitar som fastnat mellan tänderna. Det här är ju även dansmusik som folk ska dansa sig svettiga till på trånga och intima dansgolv. Det sätter skivan i ett litet annat ljus.

För visst är ”Attack Decay Sustain Relese” dansvänlig. Sköna men enkla beats blandas med loopad sång. Ta bara en sådan skön låt som Hot Dog, återigen ett samarbete med fröken Ninja. Dansdängan Love kan absolut vara nästa singel. Simian Mobile Disco gör egentligen samma sak som deras kollegor i Justice. De skapar en eller två låtar som är tillräckligt lättillgängliga för den breda massan, får speltid i radio och TV, sedan är det bara att köra på. Då behöver man bara sälja sig lite grand.

Nu var jag kanske lite hård, Simian Mobile Disco har faktisk vid närmare eftertanke fler än bara två bra låtar, men jag vill vända på det, varför inte sälja sig helt? Fler mainstreamsflirtar är aldrig fel, dansant electro ligger absolut i tiden. Jag tycker Simian Mobile Disco är lite för fega helt enkelt. De vill på något sätt ha kvar sin streetcred samtidigt som de vill nå en större publik. Dags att bestämma sig!

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Simian Mobile Disco (2008-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner