Joyzine.se


Recension - Demo

Path Of No Return
Demo 2002
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2002-05-27
Hemsida: www.pathofnoreturn.com

Jag blev förbaskat trött av att läsa följebrevet där det predikas hur jävla DIY (Do It Yourself) bandet är. Visst, även jag tycker att DIY är en kanongrej, men att som band göra det till ett självändamål är bara fånigt. Med inställningen att det bara är DIY som räknas blir det en omvänd variant av ultrakommersialiseringen vi lever i idag.

När plattan väl börjar snurra i cdspelaren ändras dock mitt sinnelag betänkligt. Path of no return spelar smakfull hardcore som är precis lagom catchy. Sångaren som går under namnet AD Kid gör ett grymt jobb bakom mikrofonen. Han har en stämma som jag snarare förknippar med metal än hardcore, men den smälter in bra i den tunga helheten.

Fyra låtar känns som alldeles för lite, jag vill höra mycket mer av det här krossande gänget. De har hittat en stil som är alldeles perfekt och passar mig utmärkt. Inga överhastighets loskor i stil med Raised Fist eller såsiga mid-tempoalster med usel sång a la Nine. Bara välspelad och njutbar hardcore.

I det i inledningen bespottade följebrevet meddelas att ett helt album troligen ska spelas in under sommaren. Det ser jag onekligen fram emot.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner