Joyzine.se


Recension - Skiva

Destruction
D.E.V.O.L.U.T.I.O.N., 2008
Skivbolag: AFM Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2008-09-11
Hemsida: www.destruction.de

Det är något visst med Destruction. Jag är ingen större vän av skränig tysk thrash, men har alltid haft en soft spot för Schmiers gäng. ”D.E.V.O.L.U.T.I.O.N.” är inget undantag och frågan är om germanerna inte överträffat sig själva.

Schmier låter nämligen mindre som en kärring än vad vi fått vänja oss vid tidigare och plattan är en kanonad av potenta thrashriff. Från den misstänkta Whole Lotta Love-stölden i Last Desperate Scream till det fenomenalt driviga huvudriffet i The Violation of Morality får tyskarna med sig lyssnaren på ett ruskigt bra sätt. ”Metal Discharge” kändes som en frisk fläkt när den damp ner för fem år sedan. ”D.E.V.O.L.U.T.I.O.N.” gör samma sak nu när det dragit ihop sig till 25-årsjubileum för gruppen.

Ett gäng gitarrpolare, bland annat innefattande Jeff Waters (Annihilator) och Gary Holt (Exodus), har varit med för att förgylla verket. Det kvittar mig fullständigt. I grund och botten är det nämligen Destructions låtar som gör plattan till en succé. Rättfram slaskthrash låter knappast bättre än i händerna på den här trion och det mest uppfriskande av alltihop är att de varken låter modernt eller som någon av alla de fjuniga ungdomsorkestrar av idag som fått för sig att ordet retro är lag. Att Destruction håller stilen så här långt in i karriären är strongt och jag placerar gärna ”D.E.V.O.L.U.T.I.O.N.” (den lökiga skivtiteln till trots) långt fram i skivhyllan.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Årets bästa skivor 2010 enligt Anders Nilsson
Getaway Rock Festival
Rawmania (2009-01-01)
Destruction (2003-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner