Joyzine.se


Recension - Live

HIM
Arvikafestivalen
2003-07-11
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2003-07-15
Hemsida: www.heartagram.com

Trots att er ödmjuke redaktör fick en danskskalle från en arg och osympatisk festivalbesökare och därför missade några låtar på grund av ett besök i sjukvårdstältet sprider finska HIM harmoni. Att de kallar sin musik för ”Love metal” känns oerhört träffande under spelningen. Det är hårt, nyanserat och vackert på samma gång och sångaren Ville Valo sjunger väldigt bra.

HIM får flytta från den lite mindre Apolloscenen till stora Vintergatan när DAF tvingas lämna återbud. Det är dock inget som missgynnar bandet. Publikuppslutningen är god och finnarna har ett klart godkänt ljud. Även om de nya låtarna är helt okej är det, det något äldre materialet som imponerar mest.

Även om musiken talar sitt eget tydliga klarspråk får man en del bestående intryck från konserten som inte är musikaliska. Att Ville Valo är en kedjerökare är ingen nyhet, men så som han bolmar under giget är snudd på fantastiskt. Dessutom ser valda delar av bandet misstänkt pårökta ut. Men det är kul att se HIM, det är verkligen något som tillför livet något lite extra. Dessa nordbor fungerar precis lika bra för den som vill röja som för den som vill mysa med sin partner. Harmoni var ordet.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Spelningsdagbok: The 21st Century Noise
Nicke Borg
Chimney Heart ()
Chimaira (2007-06-14)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner