Joyzine.se


Recension - Live

Mange Schmidt
Hultsfredsfestivalen
2008-06-14
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2008-06-17
Hemsida: www.mangeschmidt.com

Konstaterande: superhiten Glassigt är sämst. Jag vet inte riktigt vad Mange Schmidt och hans inte helt omeriterade sidekicks Masayah och Thomas Rusiak håller på med, men refrängen som är den som ska lyfta låten går snarare ner. Ett mysterium i spelningens slutskede.

Dessförinnan har det däremot varit bra drag på stockholmaren och hans sällskap. På sant hiphipmanér klipper och klistrar han i sina låtar och avbryter eller mixar ihop där det känns bra, och han gör det på ett tilltalande sätt. Iklädd någon form av badmundering studsar han omkring på scenen och njuter av det entusiastiska publikmottagandet.

I Giftigt har Thomas Rusiak plitat ihop en egen vers och överlag låter Mange broderligt sina sidekicks ta en hel del plats i föreställningen. Det är fest snarare än dödligt allvar och det är svårt att inte ryckas med av den karnevalsyra som råder på scenen. Att alla ska få vara med och smaka på kakan demonstreras extra tydligt med konsertens avslutning då ensemblen i tur och ordning bjussar på covers av Teddybears Rock n’roll high school och Rusiaks fantastiska brakhit Hiphopper. Då exploderar tältet och Mange Schmidt, eller är det kanske Rusiak?, lämnar scenen som en kung.

Det här är en giftig start på festivalens sista dag.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

They Live By Night
Hultsfreds vassaste band 2008
Mange Schmidt (2006-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner