Joyzine.se


Recension - Demo

Mudcake
S/t
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2006-06-27
Hemsida: www.mudcake.se

Det är få band förunnat att träffa precis rätt med sin allra första demo. De flesta behöver flertalet inspelningar för att hitta sitt sound och inte minst inse hur man egentligen bör bära sig åt för att arrangera slagkraftiga låtar. Med Halmstads Mudcake, till större delen bestående av inflyttade studenter, är det dock något helt annat. På dess allra första trespårsdemo faller alla bitar omedelbart på plats.

Jag kan inte annat än imponeras av det flinka komponerandet där känslighet blandas med rockestetik på ett alldeles utomordentligt sätt I Jan-Erik Ekelund har den sex man starka orkestern en sångare med ordentligt bett i rösten. Hans sätt att sjunga och intonera får mig att tänka på Eddie Vedder och Pearl Jam både tre och fyra gånger.

Även musikaliskt kan en och annan parallell dras till Seattle-kollektivet. Tänk deras lugnaste bitar runt ”Riot Act” och blanda upp med träffsäker pop. Allt backat av ett stiligt piano som anspråkslöst lyfter låtarna till nästa nivå. Jag är fast.

Mudcake lyckas förena släpighet med rock och känslighet utan att det på något sätt känns krystat eller amerikanskt lismande. Hatten av! Den här debutdemon är inget annat än imponerande.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Mudcake ()

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner