Joyzine.se


Recension - Demo

Mudcake
Demo2
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2006-10-24
Hemsida: www.mudcake.se

Två nya låtar från Mudcake och annat kan inte konstateras än att det nog gick för fort efter den slagkraftiga debutdemon. Bandet borde ha slagit sig ned, njutit av sin framgång och sakta men säkert planerat sitt nästa steg. Det där om att smida medan järnet är varmt är bara bullshit. I alla fall i det här fallet.

Musiken handlar fortfarande om en blandning mellan känslofull pop och subtil rock som backas av ett harmoniskt piano. Precis samma upplägg som senast, men betydligt mer urvattnat den här gången. Mudcake har inte skrivit lika starka låtar till den här demon och förlorar helt den där nerven som gjorde debuten så vacker. Här smyger det sig på en inställsam, nästan religiös känsla som inte alls är klädsam. Den där lismande amerikanska tvdokumentärs-stämningen som bandet så stilfullt undvek senast är ytterst påtaglig här. Speciellt i det smetiga andraspåret Exitsong.

Jan-Erik Ekelund är förvisso fortfarande en formidabel sångare, men även han tycks ha tappat formen på ”Demo2”. Han tangerar stundtals gränsen till smörig popsångare och i de partier där han på debuten var Eddie Vedder (Pearl Jam) är han här snarare Scott Stapp (Creed). Det låter mindre själ och mer radio här tyvärr.

Ett olycksfall i arbetet? Ja, jag hoppas på det. Debuten lovade ju så gott och jag är övertygad om att Mudcake har allt det där som behövs för att bli ett vackert rockband. Min förhoppning är att förklaringen, för mycket för snabbt är giltig. Annars är det ett otroligt slöseri med talang. Mer känsla och mindre inställsam fasad nästa gång och jag gissar att jag kommer falla för Mudcake igen.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Mudcake ()

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner