Joyzine.se


Recension - Live

Hello Saferide
Arvikafestivalen
2006-07-14
Av: Christian Stenbacke
Publicerad: 2006-07-18
Hemsida: www.hellosaferide.com

Få kan ha undgått namnet Hello Saferide det gångna året. Översteledare Annika Norlin med vänner har det kunnat läsas om i snart varje tidningskolumn som behandlar musik. De har också kunnat bevittnas på de flesta av Sveriges scener i de flesta av Sveriges städer. Allt detta med rätta skulle jag vilja påstå, musiken är tillräckligt bra, framför allt lättillgänglig nog, för att nå ut till en väldigt bred målgrupp.

Och visst har folket hittat fram även denna gång. Andromeda-scenen har återigen förvandlats till en plats för glädje och dans. Kompbandet, bestående av tongivande Andreas Söderlund från Niccokick, är lika kompetent som alltid och Annika själv måste ha växt flera centimeter sedan jag såg henne senast. Det syns verkligen vad lite rutin kan göra för självförtroendet som i sin tur påverkar scennärvaron; idag lyser det lika mycket om Annika som den ständigt närvarande solen över våra huvuden.

Det slår mig också, där jag ligger lite slött tillbakalutad i skuggan under ett träd, att trots att jag lyssnat otroligt mycket på Hello Saferide det senaste året, och sett dem otaliga gånger, så känns låtarna fortfarande fräscha och vitala. Saturday Nights har aldrig låtit så bra och Long Lost Penpal fungerar alldeles utmärkt i liveformat. Förutom en liten dipp i mitten, där tempot sjunker en aning, levererar Hello Saferide en alldeles förträffligt stabil spelning som träffar mitt på den punkt i kroppen där glädje skapas. Någon som legat bredvid mig i skuggan, som jag hade kunnat hålla i handen, och allt hade varit perfekt.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Sounds Like Violence
Årets bästa skivor 2005
Hello Saferide (2005-11-18)
Hello Saferide (2009-07-29)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner