Joyzine.se


Recension - Skiva

Throne of Katarsis
Helvete - Det Iskalde Mørket, 2009
Skivbolag: Candlelight Records
Av: Nils Jonsson
Publicerad: 2009-06-22
Hemsida: www.throneofkatarsis.com

”Grabbar! Vi startar ett blackmetal-band och så spelar vi in en skiva som låter kakburk, med noll bas och max diskant! Sen dränker vi hela skiten i ett enda stort vattnigt reverb så att alla nyanser försvinner och vi kan spela hur dåligt vi vill utan att någon kommer märka det! Låter inte det som en toppenidé?”.

Nej, det låter som en riktigt usel idé, men ungefär så måste medlemmarna i Throne of Katarsis tänkt när de spelat in sin skiva ”Helvete – Det Iskalde Mørket” (bara titeln i sig framkallar ju svårt bukras). Det låter nämligen sjukligt dåligt. Jag har gnällt på genrens oskrivna regel att alltid eftersträva en så smärtsamt dålig ljudbild som möjligt förut men den här skivan tar priset. Gitarrerna styr över och sprakar, trummorna låter som de är inspelade med ungefär tre mickar i en grotta och någon bas existerar inte. Sången är inte mycket bättre den och låter ungefär som något som kommit ur en lungcancersjuk kråkas stämband.

Det var ljudet det, men hur är det med materialet då? Det ser dessvärre ganska mörkt ut där med. Ett och annat trivsamt riff tillsammans med några harmoniska mellanpartier lyckas ibland leta sig fram i ljuset men tyvärr överskuggas de snabbt av de överväldigande massorna av ren och skär dynga. Hade låtarna varit kortare hade det kanske fungerat, men då hade det väl å andra sidan inte heller varit blackmetal.

Men de riktigt inbitna blackmetal-kidsen kommer säkert älska det här och anse det vara hur fränt och ”true” som helst. Jag kan däremot inte göra mycket annat än att skaka på huvudet.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner