Joyzine.se


Recension - Live

Veronica Maggio
Det Stora Kalaset, Karlstad
2011-04-30
Av: Erik Högkvist
Publicerad: 2011-05-01
Hemsida: www.veronicamaggio.se

Veronica Maggio

Veronica Maggio strålar av spelglädje. Med den purfärska skivan ”Satan i gatan”, som släpptes så sent som i onsdags, kommer hon till Karlstad som något av en frälsare och väcker festivalen till liv på allvar. Det här är hennes första Sverigespelning sedan i augusti förra året och det märks att hon verkligen älskar att stå på scenen och framföra sina nya låtar.

”Det är sjukt att ni redan kan texterna, jag kan dem knappt själv”, säger hon, men samtidigt framför hon det nya materialet som om det mer eller mindre var gamla klassiker. Det inledande titelspåret från nya skivan, får även inleda kvällens konsert och blir ett av många fina ögonblick. Höjdpunkter från förra skivan ”Och vinnaren är…” som 17 år, Gammal sång och Måndagsbarn blandas föredömligt med nya favoriter som Jag kommer (som är den största publiksuccén ikväll) Sju sorger och Mitt hjärta blöder. Den sistnämnda presenterar Veronica som ”den bästa låten på skivan”. Det håller jag faktiskt med henne om. Det är en sagolikt vacker låt.

Ett lustigt sammanträffande (?) är att hon river av en del av Snook­-dängan Inga problem, som även Daniel Adams-Ray spelade kvällen innan. Det är dock inte så märkligt som man skulle kunna tro. Veronica var med och gjorde en remix av låten för runt fyra år sedan.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

När musiken läggs på slaktbänken
Festivalkollen 2011, del 1
Veronica Maggio (2014-08-09)
Veronica Maggio (2011-05-07)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner