Joyzine.se


Recension - Skiva

Octavia Sperati
Grace submerged, 2007
Skivbolag: Candlelight Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2007-06-26
Hemsida: www.octavia-sperati.com

I spår som Don’t believe a word och Dead end poem, där den norska orkestern låter sång och själfullt piano spela för sig självt, fungerar det riktigt bra. I övrigt är ”Grace Submerged” en fattigmans version av Nightwish och Evanescence, utan någon som helst finess.

I nämnda spår tillåts sången ta en större, mer uttrycksfull plats, än i resterande melodier där det brakas på med distade guror och plonkig bas. Där Don’t believe a word och Dead end poem har något subtilt känslofullt att förmedla låter resten mest som någon som plumpt klampar in på en fest där denne inte hör hemma.

Det hade ju kunnat vara bra. Att införliva doom i den tonkonst som ovannämnda referenser utövar är en inte helt tokig idé. Men Octavia Sperati skriver ruggigt ointressanta låtar och envisas dessutom med att rama in dem i en skramlig ljudbild som inte alls passar dem. Bakom spakarna satt Herbrand Larsen och Arne Isdal, kända för bland annat Enslaved. Så pass meriterade herrar borde veta bättre.

Det säger sig självt att när en skiva som är ämnad att till stora delar vara vacker saknar bra låtar faller hela konceptet platt. Det finns otroligt mycket tjejfrontad gothrock som är bättre än ”Grace Submerged”.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner