Joyzine.se


Recension - Demo

National Meadow
Long lost landscapes
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2008-11-12
Hemsida: myspace.com/nationalmeadow

I National Meadow har Sverige fått ytterligare ett band som läst på indiereglerna lite för väl. Nu försöker visserligen de här stockholmarna utmärka sig genom att sväva ut i atmosfäriska haranger med blinkningar mot Mogwai och Sigur Ros, men i grunden handlar det om samma vemodskantade sunkindie som stilpolisen älskar.

Det finns säkert miljarder märkvärdiga bloggare som skulle falla pladask för National Meadow (visst hörs det att det handlar om demonivå, men kvaliteten på framförandet är bra), Sonic-skribenterna skulle helt säkert göra det. Men jag får en fadd eftersmak av den här typen av sjavig indierock. Det räcker inte med lite svårmord och svajig sång, jag vill höra lite mer substans än så för att bli imponerad.

Jag bygger mitt resonemang lika mycket på att stilen som sådan är uttjatad som att ”Long lost landscapes” faktiskt saknar riktigt bra låtar. Jag menar de fyra gamla barndomskamraterna har ju uppenbarligen en viss talang och borde kunna göra något bättre utav den. Hela den här demoinspelningen är ett harvande i ett grått musikaliskt landskap som inte förmår engagera. Möjligen är speediga Jacket on, jacket off undantaget som bekräftar regeln, men mycket roligare blir det inte.

Postrockflirtarna är ändå ett tecken på att gossarna insett att man inte tjänar något på att köra fast i det dystra indierockträsket, men de behöver jobba mycket hårdare med sitt uttryck om de vill bli att räkna med på allvar. Att vara trea på bollen har så att säga aldrig lett till någon framgång.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner